Page content

Bucket list, wat wil jij nog doen?

article content

Bucket list, wat wil jij nog doen?

Bucket list of  bucketlist wordt ook wel emmerlijst  genoemd. Wat is een bucketlist eigenlijk? Heel simpel gezegd, een lijst met alle wensen, activiteiten, doelen. Doelen die op korte- maar ook op langer termijn te realiseren zijn.

Meestal hebben we plannen in ons hoofd,  vandaar dat je ze op moet schrijven.

We verliezen ons in oude gewoonten

Meestal verliezen we het overzicht en gaan door met oude gewoonten of denken dat we ons moeten focussen op zaken die anderen, behalve jezelf, belangrijk van je vinden. Met een bucket list kan je dat proces voorkomen.

Werken in loondienst. Op bezoek bij je ( schoon) familie, vrienden onderhouden van vroeger, tijdig pinnen. Op tijd op je werk zijn, boodschappen doen, op tijd je pilletjes innemen, tijdig flossen. Je kinderen van school halen, etc…..

Urgente zaken, maar echt belangrijk als je ooit op je sterfbed ligt? In geen geval.

Je oude vrienden opzoeken en zo  nu en dan je kinderen van het schoolplein halen, kunnen natuurlijk onvervangbare herinneren zijn.  Het gaat erom wat je werkelijk wilt. Welke levens zou  je ook kunnen leven?

Welke beelden wil je herinneren?

5 tips voor de bucket list.

Wil je nog nieuwe vrienden ontmoeten.  Nieuwe passies ontwikkelen, je ideale huis bouwen. Je favoriete reizen maken. Je kunstwerken tentoonstellen, je mooiste tuin ontwerpen, je ideale vakantie met of zonder je kinderen doormaken?

Wat is voor jou je de ultieme doelstelling per levensthema? Ik bedoel bijvoorbeeld de volgende thema’s: familie, vrienden, werk, maaltijden, gezondheid, de perfecte dag, sportbeoefening, hobby’s, kennis, muziek, muziekinstrument, literatuur, woonomgeving, klimaat, vakanties, reizen, huisdieren, seks, goed slapen, kinderen, ouders. tuin, buiten, natuur, seizoenen, woon-werk verkeer, bioscoop, kleding, make-up, computer, film..enzovoort.

bucket list zwemmen met Dolfijnen

Hoe wil jij je leven verder ontwerpen op deze levensgebieden?

Maak een bucket list

  1. Maak een bucket list met je openbaren onthullingen, die je van de daken af wil schreeuwen. Alles waar je niet echt voor hoeft te schamen.
  2. Maak een geheime bucket list. De geheime lijst is een lijst die puur voor jezelf is en waar niemand iets van hoeft af te weten. De geheime lijst zet je niet op je computer en of internet, maar die stop je in je dagboek. Een dagboek heeft veel waarde heeft, mag dus best wel wat kosten.
  3. Schrijf je doelstellingen niet te statisch op, maak er activiteiten van. Activiteiten geven namelijk dynamiek, in plaats van de statische doelstellingen.
  4. Wissel activiteiten af die je vandaag zou kunnen doen en eventueel over vijf jaar. Lees het artikel en video: je perfecte dag een voorbeeld hoe je één dag kan indelen.
  5. Bekijk je activiteiten en verwijder een paar waar je toch niet echt blij van wordt. Stop er nog een paar ideeën bij die zomaar in je opkomen op dat moment. Voer de activiteiten uit die nu gemakkelijk voor je zijn.

Vond je dit artikel interessant of je wilt je bucketlist van de daken schreeuwen? Schrijf een aantal wensen van jouw bucket list op en zet deze in het reactieformulier. Geef wat feedback op deze blogpost. Reacties zijn altijd welkom.

Comment Section

1 reactie op “Bucket list, wat wil jij nog doen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.