Page content

Creatief geld verdienen, boek: "Rich dad poor dad".

Creatief geld verdienen, boek: "Rich dad poor dad".

Creatief geld verdienen is eigenlijk de titel van het boek “Rich dad poor dad” wat al in 1997 in de USA is verschenen.

Inmiddels hebben meer dan 10.000.000 mensen het boek wereldwijd gelezen. Het boek is afkomstig van Robert T. Kiyosaki.
Het boek gaat over, hoe jij op een eenvoudige manier creatief geld kunt verdienen met discipline.
De ondertitel geeft goed weer wat in het boek wordt besproken:

“Wat de rijken hun kinderen over geld leren wat de lage-en middenklasse niet doen! “

Rijke pa is een autodidact, die autonoom zijn geld verdient door zijn activa, zijn bezit, continu te vergroten. Hij betaald alleen via zijn activa, zijn luxe artikelen. Zijn passiva wilt hij zo klein mogelijk houden.
Onder activa wordt verstaan: aandelen , obligaties, royalty’s van boeken of cd’s, onroerend goed, bedrijven waar je de eigenaar van bent, en netwerk marketing.

Een koophuis waar jij in woont, valt volgens Kiyosaki, niet onder activa, maar onder passiva. Tenzij een huis afbetaald is of dat je een gedeelte van het huis verhuurd. Een huis is passiva als er een schuld op rust. Over de schuld moet je rente betalen. Rente betalen valt onder passiva, rente krijgen valt onder activa.

Zijn arme pa is een hoog opgeleide man die een hoge baan als ambtenaar heeft. Zijn motto is. Doe goed je best. Volg een goede opleiding, neem een vaste baan en kom op die manier hoger op. Meer dan 90% denkt er vaak zo over dus over creatief geld verdienen gesproken, nou nee! Ons onderwijssysteem en aanverwant daaraan onze opvoeding zit vol  met “beperkte” overtuigingen zoals:

1.   Goed onderwijs, zorg voor meer inkomen
2.   Met goed onderwijs ben je verzekerd van een vaste baan
3.   Een hypotheek is toch anders dan een gewone schuld
4.   Als je maar hard genoeg werkt, zal je baan wel behouden
5.   Een vaste baan is een zekerheid voor je pensioen later
6.   Hoe hoger je komt, hoe meer mensen je mag inhuren om het werk te laten doen
7.   Bescheidenheid en vlijt zijn kwaliteiten die er toe doen
8.   Jezelf opofferen door hard te werken is nu eenmaal wat de maatschappij van je vraagt
9.   Belasting betalen hoort nu eenmaal in een beschaafd land
10.  Meer uren maken dan waar voor je betaald wordt, hoort nu eenmaal bij je verantwoordelijkheden, zeker als je hogerop wilt.
11.  Je doet niet zomaar iets voor niks, anders doe je het niet.

Creatief geld verdienen, het boek: "Rich dad poor dad"verteld je alles erover.

Wie herkent zicht hierin? Ik denk velen met mij. Ook al denk je er anders over, deze systemen zitten diep in ons verankert en zullen pas bij de volgende generaties pas echt gaan veranderen. We zullen wel “moeten”, al is het alleen maar om de concurrentieslag met de Aziatische landen of de BRICS ( Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) landen bij te benen. Schulden maken wordt niet meer beloond. De hypotheekaftrek verbieden zal op middellange termijn een feit kunnen worden.
Waarom nog meer? Omdat bovenstaande overtuigingen niet altijd op waarheid berusten. Wat dacht je van de “richt dad poor dad” overtuigingen:

Tien overtuigingen over creatief geld verdienen van “Rich dad poor dad”

1.   Door creatief geld verdienen hoef je geen hoger onderwijs genoten te hebben. Onderwijs belemmert vaak om creatief te zijn.
2.   Door goed onderwijs te genieten is geen garantie dat je ook doet wat je fijn vindt om te doen, enthousiasme houd je langer vol en levert meer op.
3.   Een aflosbare hypotheek, tenzij je veel rendement uit vermogen haalt om je huis ermee af te kunnen lossen, dus geen aflossingsvrije leningen  meer volgens Kiyosaki
4.   Hard werken is voor luie mensen, effectief werken is voor winnaars
5.   Een vaste baan is zeker in deze maatschappij geen verworven recht meer, maar een achterhaald gegeven. Ondernemerschap wordt meer beloond. Wie kan zeggen dat je klanten je ontslagen hebben. Het is juist andersom: een goed ondernemer ontslaat zijn slechtste klanten.
6.   Hoe hoger je komt, hoe bureaucratischer je werk wordt. Hoe meer belasting centen er verloren mee gaan,
7.   Alles is verkoop. Verkoop moet je leren. Stel vragen in plaats van je mond te houden en zogenaamd “vals” bescheiden te zijn
8.   Hard werken is dom! Effectief een systeem bedenken en daarmee creatief geld verdienen, hoeft niet met hard werken samen te gaan.
9.   Belasting betalen, natuurlijk, maar niet ten koste van alles. Wie in loondienst werkt, betaald de meeste belasting.
10.  Hoe meer uren je maakt voor niks, hoe lager je uurloon wordt, hoe meer jij uitgebuit wordt. Onderhandel over je overuren.
11.  Om vaardigheden te ontwikkelen kun je je gratis aanbieden. Doe het voor niks, profiteer er later van, investeer in je toekomst.

Je meningen kunnen over deze bovenstaande stellingen verdeeld zijn. De stellingen zijn zwart-wit opgesteld, maar het boek geeft een verfrissende manier van kijken hoe jij creatief geld kunt verdienen.
Zeker in Nederland met zijn loondienst cultuur en pensioen zekerheid, een leuke manier om weer eens ideeën te krijgen en er weer fris tegen aan te gaan.

Dit boek is geschikt voor mensen die naast hun werk er iets naast willen doen. Verzamel al je creativiteit en doe er iets mee. Creatief geld verdienen geeft een voldaan gevoel:

  • Je kunt een kamer onder verhuren
  • je kunt een webshop beginnen
  • aan beleggingen doen
  • les geven over je favoriete hobby
  • boeken gaan schrijven en via Internet verkopen
  • Een app ontwikkelen
  • Schilderijen schilderen en verkopen
  • In-en-verkoop processen via Marktplaats opvoeren

 

Het maakt niet uit. Doe iets wat je jaren lang kan volhouden omdat het gewoon leuk is en begin gewoon.
Kortom wees een kapitalist zonder daar gelijk een rotgevoel over te krijgen. Ooit een links kabinet in Nederland aan de macht gezien? Dacht het niet!
Links heeft misschien wel goede ideeën, maar kan deze ideeën misschien slecht verkopen. Denk erover na! Mocht je nog tips willen geven, schrijf ze bij de reacties, altijd leuk om ze te ontvangen.

 

  Comment Section

  0 reacties op “Creatief geld verdienen, boek: "Rich dad poor dad".

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.