Page content

Elke dag een boek lezen

Elke dag een boek lezen

Elke dag een boek lezen is het plan van Nina Sankovitch en wel een jaar lang. Zij heeft haar baan opgegeven om zich volledig terug te trekken van de waan van elke dag. Haar man werkt en ze moet zich nog wel bekommeren om drie zonen die zo rond de pubertijd zijn. Het boek heet: “Een boek per dag”, met als ondertitel: “Een jaar vol inspiratie”.

Het plan is als volgt. Je wordt lid van de bibliotheek om geld uit te besparen. Met een liniaal in je hand ga je op titels af die jou op dat moment interesseren. Mocht je een leuke titel gevonden hebben, dan meet je dikte van het boek, maximaal 2,5 centimeter dik mag het zijn. 2,5 cm komt overeen met maximaal 300 bladzijdes.  De hoogte van het boek mag niet langer zijn dan 25 cm. De spelregels zijn als volgt: Je mag alleen boeken lezen die nog niet gelezen zijn. Je kunt dus beginnen met schrijvers die je kent, maar alleen met de boeken die je nog niet gelezen hebt.

Daarnaast koop je de boeken die je gewoon wilt hebben of je vraagt deze boeken voor je verjaardag. Tevens ga je over de boeken een blogartikel schrijven. Nina had al na een paar blogartikelen reacties ontvangen met andere boekentips. Soms ging ze daarop in en leende zij de boeken, maar heel vaak deed ze niks met de tips omdat iedereen gewoon een eigen smaak heeft.

De schrijfster leest 70 pagina’s gemiddeld per uur, inclusief pauzes doet ze er ongeveer 6 uur over.  Daarnaast schrijft ze blogartikelen gemiddeld twee uur per dag voor één artikel. In totaal is zij 7×8 uur=56 uur per week kwijt. Ondertussen heeft ze een man, vier zoons en een stiefdochter die ook nog om aandacht vragen. Hoe ze dat doet, kan je in haar boek lezen.

Ik vind het leuk idee om vast te stellen waar die 365 boeken over gaan. Welke thema’s ga je lezen, welke boeken ga je niet meer lezen en hoe ontwikkel je je smaak in een dergelijk jaar.

Zelf koos zij boeken die over de oorlog gaan, thema’s als verlies, dood, de liefde en sex, zie je bij Nina terugkomen.

Elke week een non fictie boek lezen

Ik wil nu geïnspireerd op dit idee, elke week een non fictie boek lezen waarbij je iets kunt leren met betrekking tot de titel van deze website: ontwerp je leven.
Via mijn E-reader ga ik elke week een boek lezen waarbij ik daarna op deze website een referentie ga schrijven. Bij een E-reader kun je aantekeningen maken, woorden markeren en woorden snel opzoeken. Veel handig dan gewoon een analoog boek lezen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de website van Nina Sankovitch dan kun je op de link klikken.

Non fictie lezen over je eigen vakgebied is natuurlijk heel handig als  je er goed in wilt worden. Iemand die heel veel non fictie leest is bijvoorbeeld Brian Tracy, klik op de link als zijn video wil zien.

    Comment Section

    0 reacties op “Elke dag een boek lezen

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.