Page content

article content

Comfort zone uit in 20 seconden, neem een beslissing, een video.

Comfort zone uit in 20 seconden. Ben net terug van vakantie en heb een filmpje gemaakt, zonder bril. Bril was stuk vanwege een stoeipartij…met de kinderen.

Geïnspireerd op de film “We bought a Zoo” met acteur Matt Damon die ik in het vliegtuig zag. Uit deze film heb ik een uitspraak ontleend die mij weer deed denken aan de “good old comfortzone”. Neem een beslissing van 20 seconden om iets te doen, wat je nooit gedaan hebt of  nagelaten te doen.

 

  De comfort zone of cirkels van invloed

De  cirkels van invloed en betrokkenheid is niet helemaal gelijk aan de comfort zone. Zij hebben indirect met elkaar te maken. Zodra je meer wilt bereiken kun je vertrouwen op dat wat je weet en bekend is. Je hebt er een zekere mate invloed op. De buitenste cirkel is de cirkel die je interesseert, maar waar je nog geen invloed op hebt. Tenzij je het niet probeert. comfort-zone

Zodra je buiten de cirkel van invloed begeeft, ben je in wezen afhankelijk wat de andere vindt, vraagt of handelt. Binnen de cirkel van invloed ben je redelijk veilig. Mensen weten dat je ergens verstand van hebt en meestal wordt er naar je mening gevraagd. Deze mensen kennen je of indirect van je gehoord. Wil jij je invloed vergroten, dan zal je je comfort zone, cirkel van invloed moeten vergroten.

  • Je zult elke dag eventjes een praatje moeten maken met een vaag netwerk/ een verkoop doen.
  • Iets maken wat je nooit gedaan hebt.
  • Vragen waar je best wel tegen op zit.
  • Op vakantie gaan naar een land wat eng voor je gevoel kan zijn, enzovoort, enzovoort.

Je cirkel wordt steeds meer uitgebreid en je comfortzone daarmee ook. De comfort zone ziet er in de praktijk anders uit. De cirkel van invloed en betrokkenheid  laat meer zien wat er gebeurt als de cirkel van invloed vergroot wordt.
Veel plezier ermee. Een reactie vind ik altijd leuk om te ontvangen.

Leo van Veenendaal

Comment Section

0 reacties op “Comfort zone uit in 20 seconden, neem een beslissing, een video.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf.Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.