Page content

Modus en focus, dag 2 van de helweek

article content

Modus en focus, dag 2 van de helweek

Vandaag 05.15 opgestaan, de bedoeling was 5.00. Ik slaap op zolder, terwijl mijn vrouw/vriendin/levensgezellin/ beneden ligt. Ik wil haar niet storen. Altijd een gedoe geweest wat voor rol ze bij me heeft. Vrouw of vriendin. Op school van mijn kinderen zeg ik in ieder geval vrouw, maar in het blog van gisteren betrap ik mezelf erop dat ik vriendin zeg. Het is de modus die zorgt wat voor energie je ergens in steekt. Welke rol kies je op bepaalde dagen. Nu ben ik aan het schrijven, straks moet ik twee  groepen  bijstandsklanten  naar werk begeleiden. Elke groep is weer anders qua percentages laag- en hoog opgeleiden, verhouding vrouwen mannen, het multiculturele gedoe en natuurlijk  karakterologische verschillen.

Kijk naar je to-do lijst

Na een stevig ontbijt heb ik me geschoren in de keuken om  mijn vrouw en kinderen niet wakker te maken. Viel niet mee bij dubbel glas in de ramen naar mezelf te kijken, terwijl ik ook naar buiten in het donker wilde kijken. Hoezo focus…? Inderdaad het was meer dubbelfocus ;-). Heb ik trouwens ook al nodig. Ben ervan bewust dat ik er niet jonger op word. De leesbril heb ik nog even uitgesteld, maar zal daar ook naar kijken. In de helweek moet je ook veel doen aan uiterlijke verzorging. Schrijf de multifocale- of dubbelfocus bril op mijn “to do lijst“.

Ik heb nog even naar de lijst gekeken. Ik heb 32 items genoteerd, waarvan er echt 12 deze week gedaan moeten worden. De overige onderwerpen zijn voor de middellange- en langer termijn.

Nog even het woord modus opgezocht. Modus komt overeen met wat ik bedoel. Jezelf in de modus zetten. Het is een soort aanpassing/wijze/manier om de juiste focus te pakken.

Ga vast thuis wat werken om in te lezen wat voor klanten ik straks heb.

Avond: Hoe behoud ik mijn  modus en focus?

Thuis van mijn werk gekomen, op een of andere manier bekruipt me het Blue Monday syndroom.  Totaal geen zin in sporten, maar de gymschoenen heb ik al aangedaan. Ik had gelukkig maar één groep met een aantal zeer ongemotiveerd mensen. Ik wist niet dat ze nog bestonden.  Mijn modus was ver te zoeken. Het had gelijk impact op mijn gedrag. Daarom is sporten voor mij heel belangrijk. Overigens nog spierpijn gehad van gisteren. Volgens het boek van de helweek, moet ik gewoon door mijn spierpijn heen gaan. Nog geen snoep aangeraakt, ondanks de snoeppot die in de buurt van mij bureau stond. Ga zo door. Ook het dikmakend dessert overgeslagen net. Boerenyoghurt met bosvruchten, één van mijn favoriete toetjes.

Nu ga ik naar het fitnesscentrum. Ga gewoon een uur vol maken met het  fit- en fun circuit en de crosstrainer.  Aan modus en focus niet zoveel aan toegekomen. Was “druk” met mijn werk, veel collega’s gesproken ( Wat niet de bedoeling was, zie de regels van de helweek van het vorige artikel).  Valt me steeds meer op dat er weinig productief gewerkt wordt, vanwege alle afleidingen die er zijn. Mensen moeten gewoon meer thuis werken en niet zo op de open afdelingen werken.
Morgen weer een blog, thema is timemanagement.

 

Comment Section

4 reacties op “Modus en focus, dag 2 van de helweek


Door suzanne op 20 januari 2015

Leuk om te lezen, leo!
Groetjes, Suzanne


Door suzanne op 20 januari 2015

Leuk om te lezen, leo!
Groetjes, Suzanne


Door Leo van Veenendaal op 25 januari 2015

Dag Suzanne,

Dank voor je reactie.
Het sterkt me als andere mensen meelezen.
Nog leuker als ze meedoen.
Misschien ook iets voor jou?

Gr.

Leo


Door Leo van Veenendaal op 25 januari 2015

Dag Suzanne,

Dank voor je reactie.
Het sterkt me als andere mensen meelezen.
Nog leuker als ze meedoen.
Misschien ook iets voor jou?

Gr.

Leo

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.