Page content

article content

Nooit meer werken op zoek naar de droombaan

Nooit meer werken.
In de jaren negentig kocht ik na een zeer gefrustreerde werkdag, een boek dat getiteld was ” Nooit meer Werken”.
Het betrof een boek over je loopbaan/loopbaancoaching. Er werd een suggestie gedaan dat je nooit hoeft te werken als je het werk doet wat bij je past.

Het boek heb ik diagonaal gelezen en deze weer in de boekenkast gezet. Pas dit jaar heb ik dit boek eruit gehaald en heb weer eens herlezen. Sommige boeken zijn het niet echt waard om te veel tijd te besteden. Dit boek ook niet echt. Maar het idee sprak me aan.
Het gaat er natuurlijk om wat je er mee doet in plaats van of je het gelezen hebt.  Zeker als het gaat om non fictie. Hoe kan je nou doen, dat je nooit meer werkt? In deze video leg ik uit wat ermee bedoeld wordt.

 

Nooit meer werken, creëer een droombaan

Overigens ging naar Carré om een voorstelling te bekijken van Huub van Zwieten. De voorstelling heet: “Thank god, it’s  monday!”  Deze voorstelling/toneelstuk gaat over je droombaan neerzetten. Het was een interactieve voorstelling. Hoe kan jij een inspirerende baan creëren? Zonder dat je er moeite voor hoeven doen om op maandag je bed uit te komen? Mensen met een droombaan gaan fluitend naar het werk. Zij geven veel energie aan andere mensen. Mensen zijn geïnspireerd door hun passie. Zij stralen iets uit in de wijze waarin zij hun werk doen. Huub zegt dat deze avond speciaal geschikt is voor:

  1. teambuilding
  2. inspiratie
  3. reorganisatie
  4. mobiliteit
  5. carrière ontwikkeling
  6. talent ontwikkeling

Dus eigenlijk voor iedereen die op zoek is naar een loopbaan met meer levensvervulling. Mensen dus die hun werk met meer passie willen gaan doen. Het begrip nooit meer werken is dus in de vroege jaren negentig geboren en is eigenlijk “retro” geworden. Mensen willen niet alleen maar geld verdienen, mede door de bankencrisis is deze visie weer onder de aandacht gebracht . Minder egoïsme, meer delen en geven op een kapitalistische manier vormgegeven, want geld moet natuurlijk uiteindelijk wel verdiend worden.

Mocht je interesse hebben in een droombaan. Laat wat van je weten, via de mail of telefoon. Je kan me ook een app sturen. Mocht je een vrijblijvend gesprek willen, schrijf je dan in op het onderstaande formulier.

Comment Section

1 reactie op “Nooit meer werken op zoek naar de droombaan


Door Wendy op 16 juli 2012

Hallo Leo, dat zou mooi wezen werk vinden in wat je het liefst doet.
Maar wat als je er de diploma’s niet voor hebt, en je eigelijk niet zo goed kan leren.

Groetjes Wendy

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf.Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.