Page content

Perfecte dag, hoe je een dag optimaal kunt vormgeven.

article content

Perfecte dag, hoe je een dag optimaal kunt vormgeven.

De perfecte dag. Ik heb het altijd vaak met mensen over je ideale of de perfecte dag.

Veel mensen dromen over hun perfecte dag, maar slechts weinigen passen deze dag echt toe in hun leven. Terwijl het eigenlijk weinig moeite kost om een dag te plannen en deze gewoon uit te voeren. Kortom hoe ontwerp jij je perfecte dag? Zie ook de video.

 

De perfecte dag moet je gek genoeg plannen

Daadwerkelijk een perfecte dag creëren,  is altijd afwachten. Toch zou je deze dag minimaal één keer per kwartaal uitgevoerd moeten worden. Het bijstellen van je ideale dag kan natuurlijk altijd. Dit is ook vaak de bedoeling van een dergelijke dag. Alles verandert,  jij en je ideale dag ook.
Plan deze dag trouwens in grote lijnen in en laat de spontaniteit gedurende de dag lekker over je heen komen.

Wat doe je bij je ontbijt, met wie en wat ga je eten?
Wat ga je doen tussen ontbijt en lunch, locatie, met wie hoe laat?
Middag eten, waar en wat ga je allemaal eten verhouding gezondheid/lekker?
Wat ga je in de middag doen, waar en met wie en wat?
Hoe ga je je ideale dag afronden? Met wie en waar?

Planning kan samen gaan met spontaniteit.

Enige spontaniteit zal je nog meer overvallen als je de grote lijnen aanhoudt. Stel dat je namelijk niet plant dan loop je het risico dat je ideale dag in duigen valt. Dan Wordt het een dag zoals op een druilige zondagmiddag, lekker lui, maar niet echt met voldoening. Die dagen zijn er altijd wel of je dat nou wilt of niet.

De perfecte dag quinta in Portugal

Je perfecte dag is dus wat anders dan een luie dag. Je ideale dag wil je eigenlijk de rest van je leven uitvoeren. Een dag met veel arbeidsvreugde gecombineerd met het lekkerste eten en dat nog gezond is ook. Waar jij een sport beoefent waarbij je een uur lang in een flow zit. Je hebt de intiemste momenten met je beste vrienden, kortom je leven kan die dag niet meer stuk. Je ben in staat om volledig te ontspannen en je valt op jouw gewenste tijdstip in een diepe slaap.

Visualiseer  jouw ideale of perfecte dag een aantal dagen voor de grote dag. Wat ga je doen of beter gezegd. Wie wil je zijn? Waar heb je behoefte aan? Wat heb je daarvoor nodig? Met wie wil je deze dag doorbrengen of ben je die dag alleen?

Plan je activiteiten in samenspraak met je omgeving en ga voor de dagindeling niet schuiven, dat geeft een enorme rust.
Ga het gewoon doen, ook al valt de dag een beetje tegen. Accepteer dat gewoon. Doe het gewoon en stel je verwachtingen bij tot de volgende perfecte dag. Heel veel succes ermee.
Zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Op je perfecte dag.
Leo

Comment Section

0 reacties op “Perfecte dag, hoe je een dag optimaal kunt vormgeven.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf.Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.