Page content

20 sollicitatietips, hoe jij in je kracht komt

article content

20 sollicitatietips, hoe jij in je kracht komt

20 sollicitatietips om nooit meer te vergeten.

Twee weken geleden moest ik zelf  weer eens solliciteren. Van de acht kandidaten ben ik tweede geworden, wat natuurlijk een vervelende uitslag is, Zo dichtbij en tot ook weer niet. Aan de andere kant zat ik in de tweede ronde en dan weet je van jezelf dat je heel veel dingen wel goed doet. Een sollicitatiegesprek is en zeker voor het halen van de tweede ronde een resultaat.

Het was tenslotte een functie die ik nog nooit gedaan had.
De feedback was over het algemeen goed te noemen, maar de negatieve feedback was toch het meest herkenbaar, het heeft vaak met je oude patronen te maken die juist hardnekkig worden in stresssituaties.

Tijdens het gesprek had ik last een te snelle woorkeuze en mijn stemgeluid was wat hoger. Een aanwijzing dat ik misschien toch wel last van stress zou kunnen hebben. Ik had het gevoel dat ik op alle vragen antwoord moest geven.
Het antwoord gaf ik wel op de gestelde vraag, maar ik checkte niet of ik het antwoord  op die vraag wel goed gaf.
Kortom, ik vergat het contact met de ander, aangezien mijn oude patroon tegen mij zei: ” je moet alles weten”. Ik blufde dus een eind weg.

Ik had nog de laatste sollicitatietips gelezen uit een oud boekje, aan wat sollicitatietraining gedaan met mijn partner.
Toch sloopte  een oud gedrag  weer door mij heen, door altijd maar weer een antwoord te formuleren, ook al weet ik het antwoord op de vraag niet zeker.

Herkenbaar voor je? Misschien wel. Hierbij de volgende sollicitatietips:

20 sollicitatietips om nooit meer te vergeten.sollicitatietips

1. Ga niet als een gek brieven schrijven, maar schrijf een brief en CV die opvalt en gericht is op de vacature waar je hart naar uitgaat. Koop het boek: Een onweerstaanbaar CV
2. Schrijf geen gebruikte brieven,  kopieer eventueel alleen de eerste- en laatste zin. Zorg dat je een naam hebt van de persoon waar je naar schrijft.
3. Produceer snel, maak af waar je mee bezig bent, leg de brief een uur weg om eventuele fouten te herstellen en ga de brief mailen en posten, zodat je zeker weet dat het bericht aankomt.
4. Stel strakke deadlines op. Dus brief en curriculum vitae  moeten vandaag af zijn en gepost worden (urgency is energy).
5. Gebruik  humor tijdens je sollicitatiegesprek, maar weet wanneer je humor inzet. Heb je geen humor, ga het dan ook niet gebruiken.
6.Niet gaan klagen, ook niet over je vorige werkgever.
7. Wees een goede verkoper, weet wat je gaat zeggen en luister goed wat de werkgever wilt horen.
8. Blijf leren, blijf ontwikkelen, laat dit ook merken tijdens het sollicitatiegesprek.
9. Lezen is voedsel voor kampioenen. Lees over het bedrijf, lees over de diensten en producten. Laat merken dat je leerbaar bent!
10. Ga een goede presentatie geven, je geeft kort en bondig antwoord en verteld over je successen, weer heel concreet.
11. Stel je eigen regels op, als je twijfelt over het bedrijf,  ga dan gewoon niet met ze in zee, ondanks de werkloosheid die op je loert.
12. Weinig concessies doen, als je iets echt niet wilt. ( wees af en toe, the pain in the ass) Dat is pas in je kracht staan!
13. Denk als de werkgever,  laat zien dat je goed kan inleven, maar sta pal achter je principes. Principes ga je niet uit de weg, maar wees ook weer niet al te star. Je hebt maar een paar principes, zoals eerlijkheid, rechtvaardigheid, authenticiteit of bescheidenheid. De rest zijn waarden en die zijn veranderbaar.
14. Zorg dat je al je gedachten van te voren op schrijft, het blijft beter in je geheugen hangen. Wie schrijft, die blijft!
15. Elimineer wrijving, zorg dat het gesprek vlotjes en soepel verloopt, zonder dat het glad wordt.
16. Laat zien dat je goede ideeën hebt, maar dat  je wel realistisch bent. Maak het uitvoerbaar.
17. Luister naar niemand, maar naar iedereen. Heb lak aan kritiek, maar blijf wel luisteren. Zorg dat je doelgericht blijft, laat je dus niet afleiden.
18. Omring je met de juiste mensen. ( die net wat beter zijn dan jij) Zoek een coach, of  iemand die succesvol is met solliciteren en ook weet wat falen is en hoe je weer opstart.
19. Je kunt goed onderhandelen, laat de werkgever eerst je loon noemen, daarna pas jij. Ga niet onder de prijs zitten, die in je hoofd hebt. Er komen nog genoeg kansen. Wees ook overtuigd dat je genoeg kansen hebt, een voordeel bij elk sollicitatiegesprek.
20. Schrijf op, wat zijn je negatieve en positieve eigenschappen? Welke negatieve eigenschappen kun je eventueel ombuigen naar positieve eigenschappen? Bijvoorbeeld ongeduld: “ik wil alles aanpakken, daardoor kan ik behoorlijk ongeduldig overkomen”.

Lijkt me leuk als je nog eventuele sollicitatietips erbij schrijft, dat kun je doen onder aan het artikel bij de reacties.

Op je succes.

Leo

 

Comment Section

2 reacties op “20 sollicitatietips, hoe jij in je kracht komt


Door Margriet op 10 september 2010

Lieve Leo,

Bedankt voor de handige tips. Ik vond het ook heel herkenbaar om je eigen ervaringen te lezen. Tja, solliciteren blijft lastig.


Door Farida op 16 oktober 2010

Hoi Leo,

Hoe meer ik je site bezoek hoe interessanter ik het vind. Vooral tips die je geeft, maar ook eigen ervaringen. Erg goed van je. Succes verder. Ik zal je site vaak raadplegen.

Groeten en succes,

Farida

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf.Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.