Page content

Veranderingen doorvoeren in 90 dagen

article content

Veranderingen doorvoeren in 90 dagen

Veranderingen doorvoeren, het kan. Zelf ben ik begonnen om mijn gewicht toename te stoppen. Eerder is het me ook gelukt, maar vraag niet hoe.Deze keer doe ik het anders. Mijn lichaam is mij heilig. Als mijn lichaam niet goed voelt, gaan andere thema’s als werk en sociale contacten ook minder.

Veranderingen doorvoeren, wacht een week ter voorbereiding

Ik kon natuurlijk gelijk beginnen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik dacht om een gewoonte te veranderen moet je niet impulsief beginnen. Om veranderingen doorvoeren is een goede mentale voorbereiding gewoon nodig.Veel gewoontes heb ik doorbroken door 10 dagen na mijn plan om van gewoonte te veranderen te beginnen. Waarom zijn die 10 dagen nou nodig?

Afscheid nemen van je oude eetpatronen

Wat je eerst kan doen is afscheid nemen van je oude eetpatronen om veranderen door te voeren. Mocht je van chips houden, bier graag drinken of even snel een mini mars naar binnen werken, doe dat dan in de eerst dagen van je 10 dagen alleen ter voorbereiding op wat gaat komen. Stop niet met eten omdat je denkt dat je moet stoppen. Stop met eten, omdat je er aan toe bent. Neem eventueel een tweede zak chips en gooi die mond vol, tot je echt vol zit en het je tegen gaat staan. Onthoudt dit gevoel en schrijf dat gevoel op.

Leer je lichaam voelen

Veranderingen doorvoeren in 90 dagen

Voel je lichaam na, nadat je die snacks naar binnen hebt gewerkt. Vertel je lichaam dat er een grote inspanning te wachten valt, maar nu nog niet. Lees al veel over voeding op Internet of leen boeken uit de bibliotheek.  Als je vreest dat al die boeken te veel gaan kosten. Zoek een boek wat je lekker ligt. Zelf lees ik het boek : “De voedselzandloper” van Kris Verburgh, een Belgische arts. Een aanrader, overigens! Wat ik anders heb gedaan is geen dieet te volgen, maar radicaal een ander voedselpatroon kiezen.

Feiten zijn nodig om jezelf ermee te confronteren. Wat is je vetpercentage, visceraal en overig, lengte, spiermassa en conditie? Ga eventueel naar een fitness centrum.

Veranderingen doorvoeren, als jij je doelstellingen bereikt hebt?

Drie maanden later, ben ik van 86.6 naar 81.4 gegaan. Wat een BMI resultaat oplevert van 24,21. BMI staat voor Body Mass Index.

BMI  is dus een verhoudingsgetal. Je deelt  gewicht door de lengte in het kwadraat. Een BMI van 25 is ongeveer de grens.  Om onder de 24 te komen, moet ik nog kilo’s afvallen. Weet niet of dat gaat lukken. Door mijn nieuwe voedingspatroon en mijn sportbeoefening drie keer per week, denk ik dat het wel gaat lukken. Deze manier van voorbereiding op een verandering is toepasbaar voor elke vaste ingesleten gewoonte.

Bijvoorbeeld:

  •  om weer te gaan studeren
  • om een nieuwe relatie te krijgen
  • website op te bouwen
  • en natuurlijk om een nieuwe baan te bemachtigen.

Zoek uit wat je over een week moet doen en onderneem daarop actie.

Dit artikel gaat over inzicht verwerven om met je gezondheid anders om te gaan. in mijn geval: kilo’s kwijt. Met de uitkomsten die ik verkregen heb kan ik weer waarde geven aan ander mensen door stap voor stap te laten zien wat jij ook zou kunnen doen. Kijk ook de onderstaande video van Matt Cutts, “Try something new for 30 days” van de website TED.

Wat ga jij anders doen? Laat wat weten. Succes met veranderen of beter gezegd, succes met  ” bewustwording” en laat een reactie achter als je dat leuk vind of geef een like.

Leo van Veenendaal

Comment Section

10 reacties op “Veranderingen doorvoeren in 90 dagen


Door Wendy op 27 januari 2013

Over “babbels” gesproken ooit deze uitspraak gehoord?

Zo is de tong een klein lid en voert toch een hoge toon.
Zie, hoe weinig vuur een groot bos in brand steekt.

Jacobus


Door Wendy op 27 januari 2013

Over “babbels” gesproken ooit deze uitspraak gehoord?

Zo is de tong een klein lid en voert toch een hoge toon.
Zie, hoe weinig vuur een groot bos in brand steekt.

Jacobus


Door Wendy op 27 januari 2013

Hallo Leo,
Wat bedoel je met: Mijn overtuiging is wat je ook probeert.
Het zijn altijd dezelfde principes/ wetmatigheden om veranderingen door te voeren.

Wat bedoel je met wetmatigheden?

Groetjes Wendy


Door Leo van Veenendaal op 28 januari 2013

Hoi Wendy,

Elke verandering kent een proces. Het maakt niet uit welk onderwerp het is.

Verandering doorvoeren voor welk onderwerp dan ook,begint altijd met een gedachte, uit die gedachten komen een verzameling overtuigingen waarvan jij of ik kunnen denken: Er moet iets veranderen, maar hoe eigenlijk?

Het hoe is de methode die je gaat gebruiken. De volgende stap is, maar stel dat ik tegenslag krijg wat dan?
Bij tegenslag kun je iemand vragen om jou te controleren of je wel aan je schema hebt gehouden. Of bij elke stap die je overwint, ga jezelf belonen.

Je kunt dit voor afvallen, studeren of meer geld verdienen gebruiken, dat is een algemene wetmatigheid.

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik wel van je.


Door Wendy op 27 januari 2013

Hallo Leo,
Wat bedoel je met: Mijn overtuiging is wat je ook probeert.
Het zijn altijd dezelfde principes/ wetmatigheden om veranderingen door te voeren.

Wat bedoel je met wetmatigheden?

Groetjes Wendy


Door Leo van Veenendaal op 28 januari 2013

Hoi Wendy,

Elke verandering kent een proces. Het maakt niet uit welk onderwerp het is.

Verandering doorvoeren voor welk onderwerp dan ook,begint altijd met een gedachte, uit die gedachten komen een verzameling overtuigingen waarvan jij of ik kunnen denken: Er moet iets veranderen, maar hoe eigenlijk?

Het hoe is de methode die je gaat gebruiken. De volgende stap is, maar stel dat ik tegenslag krijg wat dan?
Bij tegenslag kun je iemand vragen om jou te controleren of je wel aan je schema hebt gehouden. Of bij elke stap die je overwint, ga jezelf belonen.

Je kunt dit voor afvallen, studeren of meer geld verdienen gebruiken, dat is een algemene wetmatigheid.

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik wel van je.


Door Josien op 27 januari 2013

Hoihoi,

Ik heb een vraagje:

Hoe kan ik positief blijven denken in de volgende omstandigheden…

Geen werk (uitkering van nog geen 900 euro) en geen vooruitzicht op ander werk.
Huurhuis van 565 euro en de belastingdienst houdt al mijn toeslagen in i.v.m. wanbeleid voormalig budgetbeheerder en nu aangemeld bij Plangroep.
Kan niet solliciteren i.vm. operatie die ik krijg aan mijn nierbekken en de pijn die ik nu heb.
Mijn bovengebit getrokken moet worden omdat mijn vorige tandarts zijn werk niet goed gedaan heeft maar ik al die kosten niet meer kan dragen. (bovengebit heeft inmiddels 3400 euro gekost en moet er alsnog uit)
Vertel mij hoe ik niet (meer) in paniek raak en positief kan blijven denken. Ik was altijd heel optimistisch en positief ingesteld maar weet het nu echt even niet meer.

Groetjes, Josien
Zodra mijn dochter het huis uit gaat, weet ik niet meer hoe ik rond moet komen en verhuizen is geen optie omdat ik geen dubbeltje spaargeld heb omdat ik al jaren op een minimum zit.


Door Leo van Veenendaal op 28 januari 2013

Hoi Josien,

Wat een ellende allemaal.Wordt jij door de Sociale dienst of UWV ge-reïntegreerd? Juist in deze uitzichtloze situatie is actief zijn juist belangrijk.
Waar zijn de lichtpunten om op termijn boven de bijstandsnorm te komen? Heb je al een gesprek gehad met de werkcoach of klantmanager?
Ik werk ook met klanten die een bijstandsuitkering hebben en die al jaren werkloos zijn. Ik vang deze mensen in groepen op, om ook te zien dat je veel van elkaar kunt leren. De helft heeft schulden of heeft een chronische ziekte. Jij hebt ze helaas allebei. Niets is zo erg als je geen perspectief meer ziet. Je zult aan de slag moeten, hoe klein dat ook is. Begin dus met iets klein als vrijwilligerswerk, na je operatie natuurlijk, of een werk-leer traject. Bij een werk-leer traject, moet je vaak zelf werk vinden, wat voor de meeste 45-plussers, een probleem kan zijn. Het voordeel van een werk-leertraject is wel dat je een opleiding kunt gaan doen. Drie dagen werken en 1 dagen naar school.
Ik kan niet precies in jou situatie kijken wat voor jou de beste optie is. Niks doen, na je eventueel geslaagde operatie, is geen optie. Je moet echt zorgen dat je in beweging komt. Om in beweging te komen is verhogen van je mindset “alles tussen je oren” het belangrijste item om aan te werken. Bij de groepscoaching besteden we daar ruim aandacht aan. Wat kan jij nog doen om uit de narigheid te komen? Deze vraag kan jij niet alleen oplossen, je hebt er mensen voor nodig die in een iets betere situatie zijn dan jij. Wel weten wat jij doormaakt, maar al weer een stap verder zijn om jou te ondersteunen. Hopelijk heb ik wat steun kunnen geven. Ik dank je voor je openhartigheid. Mocht je nog een vraag hebben, stel hem dan bij de reacties, zodat andere mensen er ook wat aan hebben.


Door Josien op 27 januari 2013

Hoihoi,

Ik heb een vraagje:

Hoe kan ik positief blijven denken in de volgende omstandigheden…

Geen werk (uitkering van nog geen 900 euro) en geen vooruitzicht op ander werk.
Huurhuis van 565 euro en de belastingdienst houdt al mijn toeslagen in i.v.m. wanbeleid voormalig budgetbeheerder en nu aangemeld bij Plangroep.
Kan niet solliciteren i.vm. operatie die ik krijg aan mijn nierbekken en de pijn die ik nu heb.
Mijn bovengebit getrokken moet worden omdat mijn vorige tandarts zijn werk niet goed gedaan heeft maar ik al die kosten niet meer kan dragen. (bovengebit heeft inmiddels 3400 euro gekost en moet er alsnog uit)
Vertel mij hoe ik niet (meer) in paniek raak en positief kan blijven denken. Ik was altijd heel optimistisch en positief ingesteld maar weet het nu echt even niet meer.

Groetjes, Josien
Zodra mijn dochter het huis uit gaat, weet ik niet meer hoe ik rond moet komen en verhuizen is geen optie omdat ik geen dubbeltje spaargeld heb omdat ik al jaren op een minimum zit.


Door Leo van Veenendaal op 28 januari 2013

Hoi Josien,

Wat een ellende allemaal.Wordt jij door de Sociale dienst of UWV ge-reïntegreerd? Juist in deze uitzichtloze situatie is actief zijn juist belangrijk.
Waar zijn de lichtpunten om op termijn boven de bijstandsnorm te komen? Heb je al een gesprek gehad met de werkcoach of klantmanager?
Ik werk ook met klanten die een bijstandsuitkering hebben en die al jaren werkloos zijn. Ik vang deze mensen in groepen op, om ook te zien dat je veel van elkaar kunt leren. De helft heeft schulden of heeft een chronische ziekte. Jij hebt ze helaas allebei. Niets is zo erg als je geen perspectief meer ziet. Je zult aan de slag moeten, hoe klein dat ook is. Begin dus met iets klein als vrijwilligerswerk, na je operatie natuurlijk, of een werk-leer traject. Bij een werk-leer traject, moet je vaak zelf werk vinden, wat voor de meeste 45-plussers, een probleem kan zijn. Het voordeel van een werk-leertraject is wel dat je een opleiding kunt gaan doen. Drie dagen werken en 1 dagen naar school.
Ik kan niet precies in jou situatie kijken wat voor jou de beste optie is. Niks doen, na je eventueel geslaagde operatie, is geen optie. Je moet echt zorgen dat je in beweging komt. Om in beweging te komen is verhogen van je mindset “alles tussen je oren” het belangrijste item om aan te werken. Bij de groepscoaching besteden we daar ruim aandacht aan. Wat kan jij nog doen om uit de narigheid te komen? Deze vraag kan jij niet alleen oplossen, je hebt er mensen voor nodig die in een iets betere situatie zijn dan jij. Wel weten wat jij doormaakt, maar al weer een stap verder zijn om jou te ondersteunen. Hopelijk heb ik wat steun kunnen geven. Ik dank je voor je openhartigheid. Mocht je nog een vraag hebben, stel hem dan bij de reacties, zodat andere mensen er ook wat aan hebben.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.